Chirojongens Humbeek beschikt over een enthousiast oudercomité dat op verschillende manieren een positieve bijdrage levert in de werking van de Chiro.

We willen een schakel zijn tussen ouders en leiding en ondersteuning bieden waar dit nodig is, opdat de leiders zich ten volle kunnen toeleggen op de uitbouw van een zinvolle Chirowerking voor onze kinderen.

 

Onze bijdrage tijdens het werkjaar :

 • We vergaderen een 4-tal keer per jaar, samen met de groepsleiding. Specifieke activiteiten worden door werkgroepen opgevolgd.
 • De nieuwbouw is onder andere de spectaculairste verwezenlijking van de afgelopen jaren.  Maar nog verder onderhoud, klusjes en herstellingen aan de lokalen en de omgeving staan op ons palmares.
 • Wij houden toezicht op de jeugdbewegingen die in onze lokalen verblijven tijdens hun bivak in de vakantiemaanden.
 • De afgelopen jaren organiseerden we het  befaamde “Chirorestaurant” begin mei, een manier om de Chirowerking financieel bij te staan.
 • Tijdens specifieke Chirofeesten (Vriendjesdag, Christus Koning, Sinterklaas…) verzorgen we mee de catering, specifieke accommodatie,...
 • We helpen bij de opbouw, de barbecue op de bezoekdag en de afbraak van het jaarlijks bivak, samen met de kookploeg.
 • Tijdens de Palmfuif voorzien we helpende handen in catering (frituur), tap, security,… waar nodig (vzwPalmfuif).
 • Jaarlijks organiseren we voor al onze helpende handen een kaas-en wijnavond waar we samen met de leiding van genieten.
 • We zorgen ervoor dat we als een parochiale vereniging onze plaats hebben in het Humbeekse verenigingsleven.
 • We staan open voor nieuwe ideeën 😉.

 

 • Naast al die praktische hulp willen we de Chiro ook inhoudelijk ondersteunen en vinden we het belangrijk om een goed contact te hebben met de ouders van onze leden. Als we als ouders iets zien of opvangen waarvan we denken dat dit bijgestuurd zou mogen worden, maken we dit bespreekbaar op ons gezamenlijk overleg met de (groeps)leiding. Zo krijgt de leiding belangrijke feedback over hoe de Chirowerking gezien wordt door ogen van de ouders.

Daarom is het handig om feedback te krijgen. Heb je als ouder zelf een tof idee of zit je met iets? Aarzel dan zeker niet en laat het ons weten!

 • Het is heus geen vereiste om altijd en overal mee betrokken te zijn als lid van het Chirocomité.

WANT…

wilt u los van het Chirocomité eerder af en toe een handje komen toesteken als losse medewerker, dan kan u zich zonder verplichtingen opgeven als POLO-medewerker , u zit dan in de POol van LOsse medewerkers.

U kiest dan uiteraard zelf of u wilt meehelpen met welke activiteiten.

 

Je kan altijd instappen in het Chirocomité, of u opgeven als POLO-medewerker.

Geef even een seintje aan iemand van de leiding, een lid van het comité of aan

Elke Troch, Voorzitter Chirocomité, Heuvelstraat 6 te 1851 – Humbeek (0473/97.03.01 – elketroch@hotmail.com).

 

Onze Comité-leden :

Elke Troch (voorzitter), Isabelle Vandewalle (secretaris), Danny Spinnewyn (penningmeester), Peggy Lamair, Hans Van Hemelrijck, Alexander Dupay, Kirsten Verbist, Wilfried Olbrechts, Wendy Van Winkelen, Dirk Blondeel, Bart Robyns, Polle Neefs, Filip Corne, Joke Claessen, David Sonck, Nele Degryse, Catherine Deckmyn, Koen Vermosen, Lieven Fierens en Wout Vervloessem.